fbpx

* BREZPLAČNA POŠTNINA PRI NAKUPU NAD 50€ *

BREZPLAČNA POŠTNINA PRI NAKUPU NAD 40€

Splošni pogoji poslovanja

Spletna trgovina Tela.si

Splošna določila

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Tela.si  so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino Tela.si (v nadaljevanju ponudnik) upravlja podjetje Tela, naravna kozmetika, Kristina Kenda s.p., Smast 36, 5222 Kobarid, davčna številka: 30493790 (ni zavezanec za DDV), matična številka: 9574689000 .

Kupcu svetujemo, da pred uporabo spletne trgovine Tela.si, temeljito prebere splošne pogoje poslovanja. Kupca zavezujejo splošni pogoji poslovanja, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Kupec je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Splošni pogoji poslovanja veljajo za pogodbe, ki nastanejo med ponudnikom in kupcem preko naše spletne trgovine www.tela.si.

Storitve spletne trgovine Tela.si lahko kupec uporablja kot registriran uporabnik, lahko pa nakup opravi brez registracije. Ob registraciji v sistemu pridobi uporabniško ime (enako naslovu vaše e-pošte) in geslo. Z registracijo ali s hitrim nakupom postanete uporabnik in pridobite pravico do nakupa.

Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnih koli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče.

Sklenitev pogodbe

Pogodba o nakupu med ponudnikom in kupcem je v spletni trgovini Tela.si sklenjena v trenutku, ko ponudnik kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku podjetja Tela.si, Kristina Kenda s.p., Smast 36, 5222 Kobarid in je kupcem na voljo preko »moj račun« in elektronske pošte.

Cena in omejitev odgovornosti

Vse cene so v EUR in ne vsebujejo DDV, saj Kristina Kenda s.p. ni davčni zavezanec. Cene ne vključujejo dostave. Ponudnik si prizadeva za zagotovitev ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko rok dobave ali cena spremenita tako hitro, da ponudnik včasih ne uspe popraviti podatkov na spletni strani www.tela.si. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Izključitev odgovornosti: V primeru tehničnih težav na spletni strani www.tela.si si ponudnik pridružuje pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanil z nadaljnjimi koraki.

Dostava in poštnina

Dostava znotraj Republike Slovenije je za naročila v vrednosti nad 50 € brezplačna. Stroški dostave znotraj Republike Slovenije pri naročilih, katerih vrednost je nižja od 50 € znašajo 3,90 €, ne glede na velikost in težo pošiljke. DDV na ceno dostave ni obračunan, saj Kristina Kenda s.p. ni davčni zavezanec. Naročeno blago bo ponudnik dostavil v čim krajšem času. Rok dobave za izdelke na zalogi je običajno 2 do 5 delovnih dni. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk znotraj Republike Slovenije je Pošta Slovenije. Če se zgodi, da določenega izdelka ni na zalogi, vas bomo o tem obvestili preko elektronske pošte ali po telefonu v roku treh delovnih dni od prejetja naročila in skupaj bomo poiskali ugodno rešitev.

Načini plačila

Spletna trgovina Tela.si omogoča naslednje načine plačila:

  • Predračun – izdelki bodo dostavljeni po prejetju vašega plačila na naš transakcijski račun.
  • Plačilo po povzetju – pri načinu plačila po povzetju kupnino in stroške dostave v vrednosti 3,90 € poravnate neposredno uslužbencu Pošte Slovenije pri prevzemu paketa (brez dodatnih doplačil). Pri nakupih nad 50 € poštnino krije ponudnik.
  • Plačilo s kreditno kartico MasterCard, Visa in Visa Electron. Sprejemamo tudi debetne kartice sistema MasterCard. Plačila potekajo preko sistema Stripe. Ob nakupu ne boste preusmerjeni na drugo stran.
  • Osebni prevzem – po predhodnem dogovoru je možen osebni prevzem na sedežu podjetja Tela.si. Pri osebnem prevzemu je kupec dolžan izdelek pregledati takoj in ugovarjati morebitnim napakam. Pri osebnem prevzemu kupec ne plača stroškov dostave.

 

Postopek nakupa

Pri naročilu izdelkov kupec izdelke iz spletne trgovine Tela.si poljubno daje v košarico, v primeru, da si premisli, jih kadarkoli tudi odstrani. Klikne na povezavo »košarica« ter klikne na ikono “odstrani”.  Izdelke išče po kategorijah, ki so navedene zgoraj. Ko se kupec odloči da zaključi nakup (naročilo), klikne na ikono košarica in tam vnese zahtevane podatke: ime, priimek, naslov, e-naslov, telefonsko številko. V roku 24-h vam bomo poslali e-pošto in s tem potrdili vaše naročilo.

Koda kupona za popust ali brezplačno dostavo:

Koda kupona je vedno časovno omejena, izkoristiti pa jo je potrebo v tem omejenem roku, sicer je koda kupona neveljavna.

Želene izdelke kupec doda v košarico. Na strani »Košarica« je okence »koda kupona«, kjer kupec vpiše kodo kupona za popust ali brezplačno dostavo in klikne gumb »unovči kupon«. Ko kupec vpiše kodo kupona za popust ali brezplačno dostavo, se vrednost popusta ali brezplačne dostave avtomatsko odšteje od cene naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

Kode kuponov med seboj niso združljive. Popusti se ne seštevajo. Koda kupona za popust ne velja za izdelke v akciji. Poštnina je brezplačna za vse nakupe, ki znašajo več kot 50 € z že odštetim popustom.

V primeru težav ali morebitnih vprašanj smo Vam na voljo preko elektronske pošte info@tela.si.

Odstop od naročila, vračilo blaga

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima kupec v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Z uporabo blaga potrošnik izgubi pravico do odstopa od pogodbe. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.

O nameravanem vračilu kupec ponudnika obvesti preko elektronske pošte info@tela.si. Obvestilo o odstopu se lahko predloži z obrazcem za vračilo ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. Ne glede na obliko odpovedi mora potrošnik podjetju predložiti kopijo računa. Blago je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Rok začne teči en dan po datumu prevzema naročenega blaga.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano, nespremenjeno in v originalni embalaži. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

Ponudnik vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, v kolikor pa se kupec strinja pa se vplačani znesek naročenega blaga  vrne na TRR uporabnika. Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Ponudnik lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga. Vrnjeno blago pošljite na naslov: Tela, naravna kozmetika, Kristina Kenda s.p., Smast 36, 5222 Kobarid.

Pritožbe in spori

V primeru pritožb, sporov, težav, se kupec na ponudnika lahko obrne pisno preko elektronske pošte info@tela.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Na vse pritožbe se bo ponudnik odzval v najkrajšem možnem času in v okviru zakonskih obvez glede na vrsto pritožbe.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov: Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga kupec lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Ponudnik omogoča spletno trgovino na območju RS in svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLang